Telefonisch advies
020-713 9191
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Tschagguns

10 Aantal beoordelingen:

100 % Aanbevelingspercentage:

Plaats 9,3
Skigebied 9,5
Informatie over het skigebied
Golm
Het hoogste punt: 2.110 m
Het laagste punt: 650 m
Hoogte skioord: 685 m
Liften in totaal: 11
Sleepliften: 4
Stoeltjesliften: 4
Gondelbaan: 3
Pistes in totaal: 27 km
Pistes:
13 km
Pistes:
12 km
Pistes:
2 km
Skiroutes: 17 km
Pistekaart

Skivakantie Tschagguns - een keizerlijk skigenoegen!

Tschagguns

In het pittoreske Gauertal in Vorarlberg ligt de gemeente Tschagguns. Het centrum ligt op een hoogte van 685 meter, maar de gemeente strekt zich uit tot op een hoogte van 1.200 m. In het bergdorp leven ongeveer 2.500 inwoners tegen de achtergrond van het prachtige Rätikon-gebergte. De dalafsluiting van het Gauertal met de "Drei Türmen" van de Drusenfluh-groep staat bekend als één van de mooiste in de oostelijke Alpen. Aan het eind van het smalle romantische dal duikt de markante rotsformatie op.

Tschagguns ligt midden in Montafon tussen de dorpen Schruns en Golm, aan de voet van de Tschaggunser Mittagsspitze (2.168 m). Vanuit het dorp zijn de toegangen tot de skigebieden Golm en Silvretta Montafon binnen enkele kilometers te bereiken. In Tschagguns zorgen meerdere hotels en accommodaties voor een gezellig verblijf. Op een hoogteplateau ligt het waarmerk van de stad, de Marien-Wallfahrtskirche uit de 15e eeuw. In het naburige dorp Schruns, de hoofdplaats van Montafon, kan je gezellig rondwandelen in het historische centrum. Hier vinden ook meerdere grote evenementen plaats, zoals bijvoorbeeld de Weltcup Montafon, met internationale live-acts. Tschagguns heeft ook een station, wat via Schruns te bereiken is.

Montafon

Het 39 km lange Alpendal Montafon in Vorarlberg onderscheidt zich vooral van andere plaatsen dankzij kleinere traditionele plaatsjes en een zeer bewuste omgang met de rijkelijk aanwezige natuurmonumenten van de indrukwekkende bergwereld. Om de natuur en de inheemse traditie te behouden werd zelfs de vereniging "bewusstmontafon" opgericht. Het logo van deze vereniging kenmerkt levensmiddelen die plaatselijk geproduceerd zijn. De rustige recreatieoorden in het onverstoorde dal bieden ideale mogelijkheden om zich terug te trekken, terzijde van de toeristische concentratiegebieden. Er zijn naast verschillende aantrekkelijke skigebieden ook veel vrijetijdsmogelijkheden zoals winter- en sneeuwschoenwandelen, langlauf, rodelen en schaatsen.

Heenreis Tschagguns

  • Trein: Tschagguns (in de plaats), Schruns (ca. 5 km)
  • Vliegtuig: St. Gallen (ca. 70 km), Friedrichshafen (ca. 100 km), Innsbruck (ca. 140 km)

Accommodaties in Tschagguns

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Tschagguns

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbevelingspercentage
  • Prijs