Kerst 2024 - Skivakantie & Wintersport kerstvakantie

Zin in sportieve feestdagen? Dan is een skivakantie met Kerst perfect voor u! Met sneeuw bedekte bergen, versierde straten en perfect geprepareerde pistes - zo moet een wintervakantie met Kerst zijn. Bij ons kunt u de mooiste bestemmingen voor uw skivakantie met Kerst uitzoeken. Maar aarzel niet te lang - de vraag is groot!

Kerst 2024 - Skivakantie & Wintersport kerstvakantie
Kerst 2024 - Skivakantie & Wintersport kerstvakantie

Waarom met Kerst op skivakantie?

Een skivakantie met Kerst is vooral aan te raden vanwege de feestdagen: door de Kerstdagen hoef je op je werk weinig tot geen vakantie op te nemen om een skireis mogelijk te maken. Een skivakantie tijdens Kerst is vanwege de Kerstvakantie ook perfect geschikt voor gezinnen met kinderen, die bij het plannen van een vakantie altijd rekening moeten houden met de schoolvakanties van de kinderen. Bovendien kan je in de accommodatie vaak een kerstboom aanvragen die dan in het appartement of op de kamer wordt klaargezet. Zo kan de gezellige tijd met het gezin of met vrienden perfect in de bergen worden doorgebracht.

Waar kan je met Kerst skiën?

Een vraag die veel skiërs tijdens de planning van de skireis tijdens Kerst steeds opnieuw stellen: ligt er met Kerst eigenlijk al sneeuw in de Alpen? Het antwoord: in ieder geval! Vele gletsjerskigebieden in Oostenrijk zoals de Stubaier gletsjer, de Pitztaler gletsjer of de Kaunertaler gletsjer bieden tijdens Kerst en rond Oud en Nieuw al optimale voorwaarden om te skiën en te snowboarden. Ook met een Kerstreis naar het Zillertal kan je niets verkeerd doen: met de Zillertaler Superskipass heb je een ruime keuze aan pistes en skigebieden. Tenminste in het skigebied Hintertuxer Gletscher heb je tijdens de feestdagen een sneeuwzekere skivakantie. Ook in Duitsland op de gletsjer bij de Zugspitze of in Zwitserland in het "Matterhorn ski paradise" bij Zermatt is sneeuwgebrek met Kerst een onbekend verschijnsel! Maar het zijn niet alleen skigebieden met gletsjer, zoals bijvoorbeeld Les 3 Vallées in Frankrijk en Sölden in Oostenrijk, die sneeuwzekerheid tijdens de Kerstvakantie garanderen: ook hooggelegen skigebieden zoals het Franse Chamonix of Ischgl in Oostenrijk beschikken op Kerstavond, op de Kerstdagen en rond Oud en Nieuw normaal gesproken over voldoende sneeuw om er een geslaagde wintersportvakantie door te brengen.

Welke activiteiten of evenementen zijn er met Kerst in de skigebieden?

Veel dorpen in de skigebieden bieden hun gasten tijdens Kerst verschillende evenementen zoals kerstmarkten met glühwein en kerstgebak, kerstconcerten of kinderactiviteiten aan. Bovendien kunt u sneeuwschoenwandelingen maken, deelnemen aan een paardensleerit of gewoon door de versierde straten slenteren en genieten van de Advents- en Kerstsfeer.

Waar moet je tijdens een skivakantie met Kerst op letten?

Een skivakantie op Kerstavond, tijdens de Kerstdagen en rond Oud en Nieuw is ook dit jaar onder veel skiërs zeer populair, zodat skiërs en snowboarders maar beter op tijd de beste accommodaties kunnen boeken. Als je wat meer flexibel bent kan je ook gaan voor één van onze Last-Minute aanbiedingen. Tijdens de heenreis moet je er rekening mee houden dat de wegen en snelwegen met de feestdagen en aan het begin van de Kerstvakantie normaal gesproken erg druk zijn. Daarom is het verstandig op tijd te vertrekken. Naast de gebruikelijke bagage voor uw skireis geldt in het bijzonder voor gezinnen: vergeet de kerstcadeaus voor de kinderen niet!