Skivakantie Nieuwjaar & wintersport in Oudjaar 2024/2025

Oudjaar in de sneeuw doorbrengen, wie heeft daar nou nog nooit van gedroomd?

Vier de jaarwisseling in een winters decor - een skivakantie met oudjaar is een heel bijzondere belevenis. Boek nu al uw skireis voor Oud en Nieuw, de knalprijzen liggen al voor u klaar. Ondanks de grote vraag kunnen we de meeste nieuwjaarswensen in vervulling laten gaan. Maar alleen diegene die vroeg boekt, heeft de grootste keuze aan oudejaarsaanbiedingen tegen lage prijzen. Hier een selectie van onze oudejaarsreizen. Wij kijken uit naar uw boeking!

Skivakantie Nieuwjaar & wintersport in Oudjaar 2024/2025
Skivakantie Nieuwjaar & wintersport in Oudjaar 2024/2025

Daarom moet je met Oud en Nieuw op skivakantie

Als je afziet van de hele bijzondere sfeer die er is tijdens het skiën met Oud en Nieuw, is een skivakantie in deze periode vooral vanwege de feestdagen en schoolvakanties een goede optie: de kerstvakantie is ideaal voor gezinnen die zich bij de vakantieplanning altijd aan de schoolvrije dagen van de kinderen moeten houden. En ook voor alle werknemers die aan het eind van het jaar niet meer zoveel vakantiedagen hebben of deze in het nieuwe jaar niet direct willen opmaken, is een skivakantie tijdens Oud en Nieuw een aanrader. De jaarwisseling en het feest kunnen dus met het gezin of met vrienden perfect in de bergen worden gevierd. Het vuurwerk tegen de achtergrond van een met sneeuw bedekte bergwereld vergeet je niet zo snel.

Deze skigebieden hebben met Oud en Nieuw een hoge sneeuwzekerheid

Een vraag die veel skiërs zich steeds weer stellen: ligt er met Oud en Nieuw eigenlijk al genoeg sneeuw in de skigebieden? Het antwoord: natuurlijk! Vele gletsjerskigebieden in de Oostenrijkse Alpen zoals de Stubaier gletsjer of de Pitztaler gletsjer bieden optimale voorwaarden voor het skiën tijdens Oud en Nieuw. Ook aan een skivakantie in het Zillertal kan je niets verkeerd doen: met de Zillertaler Superskipass heb je een enorme keuze aan pistes en skigebieden. In ieder geval in het skigebied Hintertuxer Gletscher kan je tijdens Oud en Nieuw van een sneeuwzekere vakantie genieten. Ook in Duitsland op de gletsjer bij de Zugspitze, in Zwitserland in het "Matterhorn ski paradise" bij Zermatt is sneeuwgebrek met Oud en Nieuw een onbekend begrip! Maar niet alleen skigebieden met gletsjers, zoals Les 3 Vallées en Sölden, garanderen een sneeuwzekere skivakantie tijdens Oud en Nieuw: ook hooggelegen skigebieden zoals Chamonix in Frankrijk of Ischgl in Oostenrijk hebben in deze periode normaal gesproken voldoende sneeuw voor een geslaagde wintersportvakantie.

Welke activiteiten en evenementen worden er tijdens Oud en Nieuw in de skigebieden georganiseerd?

Veel dorpen in de skigebieden bieden hun gasten met Oud en Nieuw verschillende activiteiten, evenementen en natuurlijk vele feestjes aan. Zo kan je tijdens diverse Oudejaarsconcerten rustig genieten, terwijl spectaculaire skishows met groot vuurwerk eerder iets zijn voor vakantiegangers die zin hebben in spektakel en een uitgelaten sfeer. Wie echt van een feestje houdt, kan terecht op vele feestjes met live muziek en vuurwerk in de binnensteden. Sportiever is het daarentegen in Garmisch-Partenkirchen tijdens het traditionele schansspringen op de Olympiaschans op Nieuwjaarsdag.

Waar moet je tijdens een skivakantie met Oud en Nieuw op letten?

Een skivakantie tijdens Oud en Nieuw is onder veel skiërs zeer populair, zodat je de beste aanbiedingen op tijd moet reserveren. Als je op Last-Minute koopjes wacht, heb je normaal gesproken wel de bodemprijzen, maar moet je wel flexibel zijn wat betreft bestemming en accommodatie. Welke variant je geschikter vindt, is een keuze die je zelf moet maken.Let er bij de heenreis wel op dat de wegen en snelwegen in de richting van de Alpen tijdens de vakantietijd normaal gesproken erg druk zijn, zodat het de moeite waard is vroeg te vertrekken. Naast de gebruikelijke bagage voor uw skireis geldt vooral: niet het vuurwerk vergeten!