Telefonisch advies
020-713 9191
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Philippsreut

NIEUW!

Nog geen beoordeling gegeven.

Informatie over het skigebied
Mitterdorf - Familien-Winterland
Het hoogste punt: 1.139 m
Het laagste punt: 841 m
Hoogte skioord: 981 m
Liften in totaal: 6
Sleepliften: 5
Stoeltjesliften: 1
Gondelbaan: 0
Pistes in totaal: 6 km
Pistes:
2,5 km
Pistes:
2,5 km
Pistes:
1 km
Pistekaart
Mitterdorf - Familien-Winterland

Skivakantie Philippsreut - een keizerlijk skigenoegen!

Philippsreut

Philippsreut ligt op 981 m hoogte bij het drielandenpunt tussen Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. Het vakantiedorp wordt omgeven door de dichte naaldbossen van het Beierse woud en de Tsjechische grens ligt minder dan 2 km verderop. Ongeveer 660 inwoners leven in het door de staat erkende ontspanningsoord, dat wordt gekenmerkt door meerdere mooie kerken en kapellen. Een hoogtepunt in de natuur is de 300 jaar oude linde, die in het dorpsdeel Hinterfirmiansreut pronkt met pracht en praal.

In de winter wordt het in dit deel van het onderste Beierse woud echt koud, want de "Böhmwind" blaast over het hoogteplateau en er valt veel sneeuw. De beste voorwaarden dus voor veel winterse activiteiten, in de eerste plaats voor het skiën op de Almberg, de huisberg van Philippsreut. Het romantische Boheemse Woud nodigt bovendien ook uit tot winterse wandelingen, langlauftoeren en rodelen.

Beierse Woud

Het Beierse Woud is met 6.000 km² het grootste boomlandschap van Midden-Europa. In 1970 werd hier het nationaal park Beierse Woud opgericht, dat samen met het Böhmerwald tot de grootste twee samenhangende milieuvriendelijke gebieden van Midden-Europa, op een oppervlakte van 900 km² vormt. Naast de Alpen staat ook een deel van Duitsland als wintersportgebied bekend. Vooral families zullen in deze omgeving het juiste aanbod vinden. Wie het mooie sneeuwlandschap van het Beierse Woud niet op ski's wil verkennen, kan dit ook doen met een romantische paardenkoetstocht. Ook loont het zich om de vele beroemde kastelen, burchten en kloosters van het Beierse Woud te bezoeken. Talrijke restaurants en oude hutten, die zowel regionale als ook internationale gerechten serveren, zijn ook een goede aanbeveling.

Heenreis Philippsreut

  • Trein: Hauzenberg (ca. 40 km), Passau (ca. 50 km)
  • Vliegtuig: Linz (ca. 105 km), München (ca. 180 km), Salzburg (ca. 180 km)

Accommodaties in Philippsreut

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Philippsreut

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbevelingspercentage
  • Prijs