Telefonisch advies
020-713 9191
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Erbenhausen

NIEUW!

Nog geen beoordeling gegeven.

Informatie over het skigebied
Wasserkuppe
Het hoogste punt: 930 m
Het laagste punt: 720 m
Hoogte skioord: 502 m
Liften in totaal: 7
Sleepliften: 6
Stoeltjesliften: 0
Gondelbaan: 1
Pistes in totaal: 4,4 km
Pistes:
1,2 km
Pistes:
2 km
Pistes:
1,2 km
Pistekaart

Skivakantie Erbenhausen - een keizerlijk skigenoegen!

Erbenhausen

In het groene hart van Duitsland ligt het middelgebergte Hochrhön, waar ook de Alte Mark (676 m) deel van uitmaakt. Aan de voet van deze basaltberg ligt Erbenhausen op een hoogte van 502 m. Het gezellige vakantiedorp wordt gekenmerkt door de Felda, een zijrivier van de Werra en door het zacht glooiende heuvel- en weidelandschap waarin het ligt.

Vanuit Erbenhausen is er dus een directe toegang tot de heerlijke natuur en de veelzijdige vrijetijdsactiviteiten. Dit deel van de Rhön biedt verschillende sportmogelijkheden voor actievelingen: rodelen, snowkiten, sneeuwschoenwandelen en natuurlijk langlaufen staan op het programma. Meerdere aantrekkelijke loipes voor beginners en gevorderden lopen rond Erbenhausen. Dicht bij het dorp ligt ook het "Rodelpark Ellenbogen" bij de Ellenbogen (813 m). Hier is een 300 m lange snowtubing-baan en bovendien veel ruimte om te rodelen en te ravotten in de sneeuw. In dit idyllische deel van de Hochrhön zult u een ontspannen en afwisselende vakantie in een natuurlijke idylle doorbrengen.

Rondom Erbenhausen liggen bovendien meerdere wintersportcentra, waarin u in rust en ver bij het massatoerisme van de grote skigebieden vandaan op de pistes terecht kunt. Aanraders zijn de Wasserkuppe (25 km verderop), Oberhof (60 km) of ook de Skiarena Silbersattel (100 km). Op slechts 48 km van Fulda en 56 km ten westen van Suhl biedt Erbenhausen bovendien mooie mogelijkheden voor een ontspannen dagje uit naar één van deze steden.

Thüringer Woud

In het hart van Duitsland, ligt het Thüringer Woud, een beboste bergketen in de gelijknamige provincie. De regio rond de Rennsteig is 150 km lang en 35 km breed en is perfect voor een skitripje. Ongerepte natuur, schone lucht en een prachtig winterlandschap wachten hier op u. U zult betoverd worden door kastelen en kunt de voetsporen van bekende dichters als Goethe en Schiller volgen, die hier ook al hun vakantie doorbrachten. Besneeuwde bomen en de vulkanische rotsen in het gebied hebben hun eigen charme en zullen u zeker betoveren.

Heenreis Erbenhausen

  • Trein: Erbenhausen (in de plaats)
  • Vliegtuig: Erfurt Weimar (ca. 115 km), Frankfurt (ca. 160 km)

Accommodaties in Erbenhausen

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Erbenhausen

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbevelingspercentage
  • Prijs