Advies
020-713 9191
Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
Klantbeoordeling

Braunlage (Harz)

NIEUW!

Nog geen beoordeling gegeven.

Pistekaart
Braunlage Wurmberg
Informatie over het skigebied
Braunlage Wurmberg
Het hoogste punt: 970 m
Het laagste punt: 565 m
Hoogte skioord: 620 m
Liften in totaal: 7
Sleepliften: 4
Stoeltjesliften: 1
Gondelbaan: 2
Pistes in totaal: 11,8 km
Pistes:
10 km
Pistes:
1,3 km
Pistes:
0,5 km
Skiroutes: 0 km

Skivakantie Braunlage (Harz) - een keizerlijk skigenoegen!

Braunlage (Harz)

Braunlage, omgeven door het Nationaal Park Harz, heeft zich ontwikkeld tot een van de wintersportcentra van de regio. Aan de voet van de hoogste berg van Nedersaksen, de Wurmberg (971 m hoogte), ligt het luchtkuuroord op 620 m hoogte op slechts enkele kilometers afstand van een fascinerend UNESCO-werelderfgoed. In 2010 kreeg de Oberharzer Wasserwirtschaft (Oberharzer Watermanagement), die het landschap ook nu nog vormgeeft met een uitgebreid netwerk van kilometerslange sloten, tunnels en vijvers voor energieproductie, de prestigieuze titel.

Andere bezienswaardigheden in Braunlage zijn het kuurpark, de Steinklippe en de Große en Kleine Bodewaterval. Het plaatselijke museum is bijzonder interessant voor wintersporters. Als officieel FIS skimuseum documenteert het ook de ontwikkeling van het skiën in de Harz.

Naast ijshockey speelde ook schansspringen lange tijd een belangrijke rol in Braunlage. De skischans van Wurmberg, gebouwd in 1922, was tot 2011 de locatie voor de FIS Continental Cup. Helaas werd de faciliteit in 2014 gesloopt. Sinds 2019 is de Wurmbergtoren in de plaats gekomen, die de bezoekers op een heldere dag een fantastisch uitzicht over het hele Harzgebergte biedt.

Harz

De Harz is het meest noordelijke wintersportgebied van Duitsland en biedt rond 2.200 km² ongerepte natuur. De Brocken (1.141 m) is de hoogste berg in het noorden van Duitsland en met de eerste sneeuw komen talrijke wintersporters. Bijzonder de plaatsen rond het natuurpark Harz zijn sinds 1995 leuke ski- en langlaufgebieden ontstaan. Loipes en pistes op verschillende niveau's, rodelbanen en schaatsbanen bieden plezier voor het hele gezin. Ook is het mogelijk de natuur op een van de talrijke wandelwegen te verkennen. Veel restaurants en bars bieden gezellige avonden met regionale en internationale gerechten.

Heenreis Braunlage (Harz)

  • Trein: Schierke (ca. 10 km), Bad Harzburg (ca. 25 km)
  • Vliegtuig: Hannover (ca. 145 km), Leipzig/Halle (ca. 160 km)

Accommodaties in Braunlage (Harz)

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Braunlage (Harz)

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs