Advies
020-713 9191
Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
Klantbeoordeling

Bernau in het Zwarte Woud

NIEUW!

Nog geen beoordeling gegeven.

Pistekaart
Spitzenberg/Köpfle, Hofeck
Informatie over het skigebied
Spitzenberg/Köpfle, Hofeck
Het hoogste punt: 1.145 m
Het laagste punt: 892 m
Hoogte skioord: 893 m
Liften in totaal: 6
Sleepliften: 6
Stoeltjesliften: 0
Gondelbaan: 0
Pistes in totaal: 12 km
Pistes:
4,5 km
Pistes:
5 km
Pistes:
2,5 km

Skivakantie Bernau in het Zwarte Woud - een keizerlijk skigenoegen!

Bernau in het Zwarte Woud

Zuidoostelijk van de Feldberg ligt het hoogdal van Bernau op hoogtes tussen 855 m en 1.4.15 m. Middenin, op 900 m, ligt de gemeente Bernau met 10 kleine oorden en buurtschappen. Hier kunt u geweldige tochtjes met sneeuwschoenen doen of langlaufen door de prachtige omgeving. Meteen aan de rand van het oord ligt de Herzogenhorn (1.415 m), de op één na hoogste berg in het Zwarte Woud biedt een goed doel van een excursie voor wandelaars en liefhebbers van het rodelen. Wintersport heeft een echte traditie in Bernau vandaar dat verenigingen en topsporters hun trainingseenheden in het sportcentrum kunnen volgen. Vooral het grote gebied aan loipen is voor nordic sporters bijzonder aantrekkelijk. Verder zijn er twee kleine skigebieden in de buurt van Bernau en ook de Feldberg is niet ver vandaan.

Kunstliefhebbers komen in het Hans-Thomas museum met prachtige schilderijen van Hans Thoma evenals onder meer Otto Dix aan hun trekken. Elk jaar in februari vinden sinds meer dan 30 jaar internationale hondenslee wedstrijden plaats. Zelfs de wereldkampioenschapen van de Musher worden hier verreden. Maakt niet uit of families, sporters of kunstliefhebbers - Bernau zorgt voor een onvergetelijk wintervakantie.

Zwarte Woud

Schwarzwälder kersentaart, koekoeksklokken en bolhoed - het Zwarte Woud is in de hele wereld bekend. 160 kilometer lang en 60 km breed: het afwisselende Middelgebergte ligt in de 11.400 m² grote genietershoek in Duitsland aan de grens met Zwitserland en Frankrijk. Het Zwarte Woud is met meer dan 70 toppen die boven 1.000 m hoogte uitsteken het hoogste Duitse Middelgebergte. Vakantiegangers van alle leeftijden weten het actieve beleven van het wondermooie landschap te waarderen. Sportieve alpineskiërs, veeleisende langlaufers, genieters van goede keuken en wijnen mensen die zich goed willen voelen en zich willen laten verwennen - alles is mogelijk in het Zwarte Woud.

Heenreis Bernau in het Zwarte Woud

  • Trein: Freiburg (ca. 55 km)
  • Vliegtuig: Basel (ca. 65 km), Zürich (ca. 75 km), Stuttgart (ca. 180 km)

Accommodaties in Bernau in het Zwarte Woud

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Bernau in het Zwarte Woud

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs