Telefonisch advies
020-713 9191
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Bad Lauterberg

NIEUW!

Nog geen beoordeling gegeven.

Informatie over het skigebied
Heibek
Het hoogste punt: 360 m
Het laagste punt: 330 m
Hoogte skioord: 296 m
Liften in totaal: 1
Sleepliften: 1
Stoeltjesliften: 0
Gondelbaan: 0
Pistes in totaal: 0,6 km
Pistes:
0,5 km
Pistes:
0,1 km
Pistes:
0 km
Pistekaart

Skivakantie Bad Lauterberg - een keizerlijk skigenoegen!

Bad Lauterberg

In de idyllische natuur van de zuidelijke Harz ligt het kuuroord Bat Lauterberg, dat wordt omgeven door glooiende heuvelruggen. Bekend als officieel kuuroord worden in de plaatselijke kuurcentra en sanatoria volledige kuren aangeboden. Een mooi kuurpark met oude bomen, een muziekpaviljoen en een kuurhuis horen bij het stadsbeeld, net zoals de authentieke oude stad met een aantrekkelijk winkelcentrum. Vele winkels, bars, cafés en restaurants nodigen uit tot shoppen en feesten.

Bad Lauterberg mag terugkijken op een 800 jaar lange geschiedenis. In het Heimatmuseum kunnen gasten een kijkje nemen in die geschiedenis. Bezienswaardig is voor kinderen ook het speelgoedmuseum. Het industriemonument Königshütte met een historische gieterij en het Südharzer Eisenhüttenmuseum herinneren aan de tijd van de ertsmijnbouw in de regio. Hier vinden ook in de winter rondleidingen plaats! In de nabije omgeving zijn het Moorheilbad Bad Grund of het slot Herzberg met een mooi museum interessante bestemmingen.

Zowel liefhebbers van ontspanning als actievelingen zoals langlauffans vinden in Bad Lauterberg een gezellig dorp in een besneeuwd winters landschap, dat met ongeveer 72 km loipes en 18 km winterwandelroutes uitnodigt tot lange wandeltochten en langlauftoeren. Op de huisberg van Bad Lauterberg, de Heibek (360 m) in het Luttertal, is bovendien een sleeplift met piste en rodelhelling aanwezig. Voor jong en oud is er hier dus een afwisselende wintervakantie mogelijk.

Harz

De Harz is het meest noordelijke wintersportgebied van Duitsland en biedt rond 2.200 km² ongerepte natuur. De Brocken (1.141 m) is de hoogste berg in het noorden van Duitsland en met de eerste sneeuw komen talrijke wintersporters. Bijzonder de plaatsen rond het natuurpark Harz zijn sinds 1995 leuke ski- en langlaufgebieden ontstaan. Loipes en pistes op verschillende niveau's, rodelbanen en schaatsbanen bieden plezier voor het hele gezin. Ook is het mogelijk de natuur op een van de talrijke wandelwegen te verkennen. Veel restaurants en bars bieden gezellige avonden met regionale en internationale gerechten.

Heenreis Bad Lauterberg

  • Trein: Bad Lauterberg (in de plaats)
  • Vliegtuig: Hannover (ca. 130 km), Leipzig/Halle (ca. 170 km)

Accommodaties in Bad Lauterberg

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Bad Lauterberg

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbevelingspercentage
  • Prijs