Telefonisch advies
020-713 9191
  • Value is required and can't be empty

Familievakantie - met de kinderen op skivakantie!

Elk jaar opnieuw een hele bijzondere belevenis: een wintervakantie met kinderen. Skiën, winterwandelen of rodelen - de bergen hebben in de wintermaanden een betoverende en magische aantrekkingskracht op groot en klein. Wie met kinderen op skivakantie gaat, tovert al snel lichtjes in hun ogen en een ervaring die ze niet zo snel zullen vergeten.

Les Villages du Bachat [aanbieding]

Chamrousse

Les Villages du Bachat [aanbieding] °°°.

7 nachten incl. skipas
op 30-03-19
84 % vanaf 189
Aan de piste
Les Hauts de Valmeinier [Aanbieding]

Valmeinier

Les Hauts de Valmeinier [Aanbieding] ****

7 nachten incl. skipas
op 23-03-19
92 % vanaf 259
Aan de piste
Les Alpages de Val Cenis [Aanbieding]

Val Cenis

Les Alpages de Val Cenis [Aanbieding] °°°°°

7 nachten incl. skipas
op 30-03-19
96 % vanaf 309
Luxe skivakantie
Le Hameau du Puy [Aanbieding]

SuperDévoluy

Le Hameau du Puy [Aanbieding] °°°°

7 nachten incl. skipas
op 30-03-19
93 % vanaf 189
Low Cost
Chalets Grand Panorama II [Aanbieding]

Valmeinier

Chalets Grand Panorama II [Aanbieding] °°°.

7 nachten incl. skipas
op 30-03-19
83 % vanaf 229
Aan de piste
Résidence La Turra [Aanbieding]

Valfréjus

Résidence La Turra [Aanbieding] °°°°.

7 nachten incl. skipas
op 30-03-19
89 % vanaf 189
Luxe skivakantie
Résidence Les Chalets du Verdon [Aanbieding]

Val d'Allos (Pra Loup)

Résidence Les Chalets du Verdon [Aanbieding] °°°°

7 nachten incl. skipas
op 06-04-19
78 % vanaf 169
Aan de piste
Les Chalets de SuperDévoluy [Aanbieding]

SuperDévoluy

Les Chalets de SuperDévoluy [Aanbieding] °°°

7 nachten incl. skipas
op 06-04-19
80 % vanaf 129
Low Cost
Résidence Les Sybelles [aanbieding]

Saint Sorlin (Les Sybelles)

Résidence Les Sybelles [aanbieding] °°°

7 nachten incl. skipas
op 30-03-19
72 % vanaf 229
Aan de piste
Chalets Grand Panorama I [aanbieding]

Valmeinier

Chalets Grand Panorama I [aanbieding] °°°.

7 nachten incl. skipas
op 30-03-19
Nieuw vanaf 199
Aan de piste
Apart Fliana

Ischgl

Apart Fliana °°°

7 nachten incl. skipas
op 01-12-18
88 % vanaf 349
Low Cost
L'Orée des Pistes [Aanbieding]

Saint Sorlin (Les Sybelles)

L'Orée des Pistes [Aanbieding] °°°.

7 nachten incl. skipas
op 06-04-19
91 % vanaf 229
Aan de piste

Het gave aan een wintersportvakantie met het gezin

Een skivakantie met het gezin heeft veel mooie kanten. Skiën is een sportieve bezigheid die daarnaast ook nog eens erg leuk is! Meestal merk je pas 's avonds als je in je accommodatie terugkeert, wat je de hele dag door hebt gedaan. Juist in tijden waarin de digitale media een steeds grotere rol in ons leven spelen doet een week skivakantie met kinderen je goed! Na een lange skidag zijn kinderen en ouders 's avonds meestal erg moe, maar ook gelukkig en in evenwicht. Dat helpt bij de lichamelijke en mentale fitness.Ouders waarderen bovendien de zeer goede mogelijkheden voor kinderen in de meeste skigebieden. De skischolen zijn normaal gesproken perfect op familieskivakanties ingesteld en bieden de hele dag een afwisselend programma, waarbij kinderen op speelse wijze leren skiën. Voordeel voor de volwassenen: zo heb je ook als ouders de gelegenheid om soms samen van de vakantie te genieten en je hoofd vrij te krijgen van de stress van alledag.Een skivakantie met het hele gezin versterkt de gezinsband en zorgt voor onvergetelijke jeugdherinneringen aan een tijd met de geliefden, omgeven door witte bergen in een betoverend winters landschap.

Het juiste aanbod voor gezinnen vinden

Natuurlijk moet een skivakantie met kinderen binnen het budget blijven. Bijna alle accommodaties bieden daarom kortingen voor kinderen aan. Ook de skipassen voor hen zijn vaak voordeliger dan die voor volwassenen. In sommige skigebieden krijg je bij de aankoop van een skipas voor volwassenen die voor het kind er gratis bij.Bij de keuze van de juiste accommodatie moet je er als gezin bovendien op letten dat deze in de buurt van de lift ligt. Vooral geschikt zijn daarom ook hotels die dankzij hun ligging de skivakantie met kinderen direct aan de piste mogelijk maken. Zo bespaar je je een moeilijke heenreis met de auto of de skibus en kan je snel terug naar je kamer of appartement als de kinderen na een lange, succesvolle dag op de piste hongerig zijn of het koud hebben.Hotel of appartement. Welke accommodatie is geschikt voor gezinnen? Beide opties hebben zeker hun voordelen. In een hotel hoef je je nergens druk om te maken en kan je van je vakantie genieten zonder te hoeven koken of afwassen. Aan appartementen waarderen veel gezinnen de privé en familiaire sfeer. Hier kan je samen koken of spelen. Bovendien zijn appartementen op basis van zelfvoorziening vaak voordeliger.

Waarop moeten gezinnen bij de voorbereiding van de skivakantie letten?

Bij het skiën met kinderen en het gezin zijn er enkele dingen waar je rekening mee moet houden. Omdat kinderen graag in de sneeuw spelen en vooral aan het begin vaak vallen, is het skipak aan het einde van de dag vaak kletsnat. Ouders moeten er vooral op letten dat het pak in de nacht goed droogt of in het ideale geval een ander pak meenemen. Voor de kleintjes moet ook genoeg thermo-ondergoed worden meegenomen. Een rugzak op de piste mag ook niet ontbreken, zodat je iets hebt voor de kleine trek en bovendien genoeg te drinken. Als er dan nog ruimte in de tas is, kan je nog een handdoek en droge sokken meenemen. Zo staat niets een gezinsvakantie meer in de weg.