Opnieuw leren skiën kan zo eenvoudig zijn

"Skiën is net als fietsen - je kunt het niet verleren." Een zin die u vast al ooit uit de mond van een skileraar heeft horen komen, die steeds vaker volwassenen 'leerlingen' hebben. Een hij heeft gelijk! Er is vandaag de dag nauwelijks iets eenvoudigers dan het carven (weer) te leren. Maar bij veel volwassenen, die na langer niet op de piste te hebben gestaan - om familiaire redenen of na een operatie - weer opnieuw de piste op willen, is de onzekerheid en de drempel groter dan gedacht. Maar heb moed! Wij hebben voor u een breed aanbod aan accommodaties in skigebieden voor herintreders samengesteld. Neem meteen een kijkje!

Résidence Signal du Prorel

Serre Chevalier

Résidence Signal du Prorel °°°

7 nachten incl. skipas
op 06-04-19
17 % vanaf 269
Aan de piste
Résidence Backgammon

Les Coches

Résidence Backgammon °°°

7 nachten incl. skipas
op 20-04-19
Nieuw vanaf 339
Aan de piste
Résidence Le Rond Point des Pistes

Tignes

Résidence Le Rond Point des Pistes °°°

7 nachten incl. skipas
op 27-04-19
57 % vanaf 289
Aan de piste
Family Hotel Schloss Rosenegg

Fieberbrunn

Family Hotel Schloss Rosenegg ****

3 nachten incl. skipas & HP PLUS
op 18-12-19
80 % vanaf 320
Familie
Hotel Schloss Lebenberg

Kitzbühel

Hotel Schloss Lebenberg ****+

3 nachten incl. skipas & HP
op 03-04-19
83 % vanaf 619
Luxe skivakantie
Résidence Meijotel

Les 2 Alpes

Résidence Meijotel °°°

7 nachten incl. skipas
op 06-04-19
67 % vanaf 379
Aan de piste
Résidence L'Ours Blanc

Les 2 Alpes

Résidence L'Ours Blanc °°°°.

7 nachten incl. skipas
op 20-04-19
68 % vanaf 279
Luxe skivakantie
Résidence Le Front de Neige

Les Carroz d'Arâches

Résidence Le Front de Neige °°°

7 nachten incl. skipas
op 30-03-19
71 % vanaf 289
Aan de piste
Résidence Prestige Le Pelvoux

La Plagne

Résidence Prestige Le Pelvoux °°°°

7 nachten incl. skipas
op 30-03-19
Nieuw vanaf 389
Aan de piste
Sporthotel Kogler

Mittersill

Sporthotel Kogler ****

4 nachten incl. skipas & HP
op 30-11-19
80 % vanaf 446
Familie
Les Jardins de Val et les Verdets

Val d'Isère

Les Jardins de Val et les Verdets °°°

7 nachten incl. skipas
op 30-03-19
55 % vanaf 429
Familie
Résidence Le Buet

Morillon

Résidence Le Buet °°

7 nachten incl. skipas
op 13-04-19
91 % vanaf 289
Aan de piste

Waarom weer skiën?

De vraag zou eigenlijk moeten zijn: Waarom niet? Waarom bent u ooit met skiën begonnen? Omdat het leuk is je zo vrij door de natuur te kunnen bewegen, de frisse berglucht in te ademen en de sport met het hele gezin of met vrienden uit te kunnen oefenen. Als u er toen plezier in had, is het zeker de moeite waard ook nu opnieuw een poging te wagen!

Kleine stappen, een groot effect

Heb moed en probeer het. Als u de ski's eenmaal heeft vastgemaakt, is het slechts een kwestie van tijd tot de zekerheid terugkeert. Belangrijk is het niets te overhaasten en eerst de glooiende oefenhellingen te gebruiken. Maak langzaam opnieuw kennis met het vergeten gevoel en geniet van kleine successen. Dat neemt de angst weg en zo komt het plezier vanzelf weer terug. In elk geval is zowel voor jongere als voor oudere beginners of herintreders de deelname aan een skiles aan te raden. Met de juiste motivatie en een goede laar kan je het skiën op elke leeftijd (weer) leren.

De juiste uitrusting voor de nieuwe kennismaking

In het kader van de carving-revolutie zijn vorm en toepassing van de skimodellen erg veranderd. De moderne wintersportuitrusting biedt veel mogelijkheden voor afwisselend leren. Maar daar hoort ook een andere manier van skiën bij dan vroeger. Een juiste scholing voor nieuwelingen op de carvingski's is daarom zeer zinvol, ook als de 'leerling' al meerderjarig en ervaren is. De meeste herintreders zijn verbaasd over hun snelle vooruitgang.

Waarop letten bij het herintreden?

Om het leren de vereenvoudigen is het belangrijk een beginnersvriendelijk skigebied te kiezen, ook al kon u vroeger van een zwarte piste skiën. Met brede, niet te steile pistes is het eenvoudiger om weer een gevoel voor het skiën te krijgen en je veilig en goed te voelen. Daarna merk je zelf wat je aankunt en kan je ook van uitdagendere pistes skiën. Op onze website heeft u de mogelijkheid direct bij het zoeken op beginnersgebieden te filteren of met behulp van de skigebieds-consultant het passende skigebied voor herintreders weer te laten geven. Dit kenmerkt zich niet alleen door het niveau van de pistes, maar ook door speciale skischolen en lessen. Zo zal u het plezier in het skiën in ieder geval opnieuw ontdekken!